Pengikut

Jumaat, 4 November 2011

TOLONG AKU TIDAK BERDOSA...!!!!

Hi..rakan blog semua..kita sering kali di kejutkan dengan kes pembuangan bayi, dan saya juga pernah menulis "SIAPA BINATANG...?" di blog saya dan jika ada yang belum mambacanya saya sertakan linknya di sini:

http://coachnike28.blogspot.com/2011/10/siapa-binatang.html

Lihatlah betapa serba salah jika sesuatu benda hendak dilaksanakan...ada yang menggunakan hukum hakam islam dan kurang menyokong bila pusat ini ingin di laksanakan suatu ketika dulu. Ada Pro dan Kontranya..

Syabas dan tahniah kepada mereka yang tidak putus-putus berusaha agar anak-anak yang tidak berdosa ini dapat hidup seperti anak-anak lain.


Cuma apa yang perlu masyarakat pahatkan di minda masing-masing adalah untuk menerima mereka ini dengan tangan terbuka. Jangan lah menghukum kesalahan anak-anak ini seperti  menghukum ibubapa mereka.

Berikan ruang yang benar-benar luas kepada ibubapa terlanjur ini agar mereka menginsafi dengan memberi bimbingan serta tunjuk ajar dari kita. Biarlah mereka yang terlanjur ini merasa selesa dan tidak merasa takut untuk tampil ke pusat yang disediakan ini demi menyelamatkan nyawa anak kecil dan ibu nya.

Bagi mereka yang telah terlanjur, insaflah dan jangan ditambah lagi dosa yang ada dengan dosa membunuh... Mahukah gelaran SEORANG PEMBUNUH berlegar di fikiran masing-masing hingga ke akhir hayat.

Bagi keluarga pula...janganlah perkataan menconteng arang ke muka harus di utamakan sehingga mendorong anak-anak terlanjur ini tidak ada pilihan lain selain dari membuang bayi ini dan membawa kepada kematian serta menafikan hak bayi yang tidak berdosa ini untuk melihat dunia..

" ANAK ADALAH ANUGERAH ALLAH YANG TIADA NILAINYA.... IANYA UNTUK DIBELAI SERTA DIKASIHI, BUKAN UNTUK DIBUANG DAN DITINGGALKAN  "

Tiada ulasan:

Catat Ulasan