Pengikut

Ahad, 25 Disember 2011

GADIS TERHANGAT DI AKHBAR....!!!!

Rasanya dah banyak kita membaca dan bercerita tentang gadis tempatan di tipu oleh Awang Hitam sepanjang tahun ini. Di blog saya pun dah beberapa kali saya menulisnya....semua yang saya tulis ini adalah datang dari pandangan mata kasar saya setelah membaca dan mengenangkan bagaimana nasib gadis kita, yang penuh dengan tata susila ketimuran serta berpendidikan tinggi boleh terjebak ?.

 
 

 

Apa yang paling menarik sekali tentang gadis-gadis kita ini selain dari menagih cinta....kebanyakan kes yang berlaku melibatkan sejumlah wang ringgit yang besar......SEKARANG ...barulah saya tahu, rupanya gadis-gadis tempatan kita mempunyai harta yang banyak terutamanya wang.....


Kali ini saya nak memberi sedikit pandangan...tetapi rasanya bukan untuk gadis-gadis diluar sana yang sedang menunggu untuk menjadi mangsa seterusnya, sebab dah banyak cerita di siarkan di media massa untuk mereka sedar, tetapi kali ini saya ingin memberi pandangan kepada pihak akhbar terutamanya kepada EDITOR dan PEMBERITA....bolehkan ???? sebabnya akhbar  mempunyai pembaca yang ramai berbanding dengan blog.... kerana di blog hanya mereka yang berminat saja akan membacanya.

Pandangan dan permintaan saya adalah agar mereka ini lebih banyak mengeluarkan atikel yang berbentuk nasihat dan cara-cara bagaimana untuk mengelakkan diri dari terjebak kedalam jerat Awang Hitam ini. 

Berita tentang mangsa yang terlibat belum cukup kuat dan mungkin gadis-gadis ini belum nampak dengan jelas akibat-akibat yang bakal dihadapi mereka.

Mungkin juga mereka yang sedang terjebak tidak tahu bagaimana atau merasa malu untuk membuat aduan agar mereka dan harta benda mereka boleh diselamatkan.

 So....harapan saya, dengan adanya panduan ini...diharap mereka tidak rasa tersisih atau hilang punca untuk diselamatkan.
8 ulasan:

 1. Read :) good info thanks for sharing

  BalasPadam
 2. thanks mission_complete...pls share this info with others exply. 2 all the cute girls.

  BalasPadam
 3. pmpuan skrang agak materialistik kot.. haha

  BalasPadam
 4. TQ sara, sponbebob and sabree hussin...4 your comments..

  BalasPadam
 5. diorg ni cepat benor nk jatuh cinta,. inilah jadinye.. cinta la sgt..

  BalasPadam
 6. TQ cikPipiTembam baru betul cinta itu buta...

  BalasPadam